Změna vyhledávacího modulu Firefoxu v Linux Mintu 15

1156__100x100_fireProhlížeč Firefox standardně používá dva vyhledávače v Linux mintu; DuckDuckGo v adresním řádku a Yahoo ve vyhledávacím řádku. Tyto vyhledávače jsou tam proto, že vždy, když je někdo používá, tak tým Linux Mint získá určité malé množství financí jako sponzoring. Takže se vlastně jedná o finanční podporu Linux Mintu. Avšak celá řada uživatelů stále dává přednost např. vyhledávači Google před těmito dvěma.

Jedno z řešení je použítí „! g„, „!i“ ve vyhledávači DuckDuckGo, čímž získáte výsledek vyhledávání v Google. Avšak pokud si chcete změnit výchozí vyhledávací engine Firefoxu v Linuxu Mint 15 např. na vyhledávač Google, tak vám nabízíme malý tutoriálek:

 

Změna Yahoo na Google ve vyhledávacím řádku

Chcete-li změnit vyhledávač Yahoo ve vyhledávacím řádku na vyhledávač Google, spusťte Firefox a v adresním řádku zadejte následující adresu:

 https://www.linuxmint.com/searchengines.php

 

Otevře se vám stránka s vyhledávači pro Linux Mint, posuňte se  na stránce dolů, kde najdete komerční enginy.

 

1157__420x340_fire1

 

Klikněte na ikonu Google, čímž povolíte vyhledávač ve vyhledávacím řádku:

 

1158__420x340_fire2

 

Poté si stačí zvolit  „Add Google“ v nabídce a Google se tak stane výchozím vyhledávačem pro vyhledávací řádek.

 

Změna DuckDuckGo na Google v adresním řádku

Změna vyhledávače v adresním řádku vyžaduje jiný postup. Nejprve spusťte Firefox a zadejte do adresního řádku about:config. Klikněte na tlačítko „Budu opatrný“ a přejděte na konfigurační stránku. Na této konfigurační stránce vyhledejte řádek „keyword.URL„:

 

1159__420x340_fire3

 

Poté klikněte na tento řádek pravým tlačítkem myši a zobrazí se vám možnost jeho editování. V poli upravit vyhledávač, stačí změnit URL vyhledávače DuckDuckGo na URL vyhledávače Google:

 https://www.google.com/search?q =   

 

1160__420x340_fire4

 

Nakonec klikněte na tlačítko „OK“ a vše je hotovo. Nyní máte Google jako výchozí vyhledávač jak pro vyhledávací řádek, tak pro adresní řádek ve Firefoxu v Linux Mintu 15.

Štítky .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: archiv

články, jejichž autoři požádali o smazání účtu

2 reakce na Změna vyhledávacího modulu Firefoxu v Linux Mintu 15

  1. kamowski říká:

    tento článok ma podnietil k presne opačnému počinu
    ako predvolený vyhľadávač som si dal https://duckduckgo.com/
    v opere aj vo firefoxe

    po jeho príchode na scénu som ho skúšal ale výsledky vyhľadávania boli, hm, mierne povedané „mizerné“, čo sa týka regionálneho vyhľadávania
    dnes je situácia diametrálne odlišná a aj keď na google mu ešte niekoľko stupienkov chýba, som ochotný aj takto podporiť linux 🙂

  2. Ondřej Kolín říká:

    Jo, taky jsem podporoval, až do doby než jsem potřeboval něco najít 😀